Tante Annie onze grote voorbeeld!

Tante Annie is op 3 juni 2018 op 103-jarige leeftijd overleden. Ze zou twee weken later 104 geworden zijn. Ze had zelfs al haar feestje geregeld.Een prachtige leeftijd! Maar hoe oud zij ook is geworden, Tante Annie met haar positieve instelling wordt gemist. Een bezoekje aan haar was altijd een cadeautje. Tante Annie zal altijd het grote voorbeeld blijven hoe je positief oud kan worden. Daarom is haar geboortedag 24 juni benoemt tot ‘Tante Annie Dag’

Klik hier voor facebookverhalen en foto’s

 

TANTE ANNIE WEET RAAD.

Nicht heeft een prachtig verhaal geschreven in de Volkskrant ter gelegenheid van haar 100e verjaardag.

Tante Annie woonde in de Pijp en ging nog elke dag een rondje Cuijp doen. Ze is nooit getrouwd geweest, heeft geen kinderen, maar haar huis hing vol foto’s van haar neven en nichten, hun kinderen en kleinkinderen. ‘Mijn nichtje Astrid van 25 kwam met haar vriend hier Nederland – Australië kijken, heerlijk, heerlijk, heerlijk!’  Tante Annie houdt van kinderen en heeft van haar 12e tot haar 45e  in betrekking voor kinderen gezorgd. Van haar 45e tot haar 70e  woonde ze driehoog op de Albert Cuyp en heeft ze in de sigarenzaak van haar neef gewerkt.

Lees haar verhaal in de Volkskrant!

‘Maar ik heb nooit gerookt!. Ik zorg goed voor mezelf. Ik houd van koken. Ik slik enkel af en toe een paracetamolletje en heb elk jaar de griepprik. Verder niks’.

Vervelen deed Tante Annie zich niet: ‘Ik kan me nog steeds vermaken: af en toe een puzzeltje, tv kijken, lezen en hier de boel op orde houden. Mijn nicht komt elke donderdag  het grote werk doen zoals de ramen lappen. En ik heb lieve buren die er altijd voor mij zijn. En iedereen is welkom voor een praatje’.

‘Ik weet niet wie er allemaal op mijn verjaardag komt. Maar ze hoeven geen cadeautjes mee te nemen, want het cadeautje zijn ze zelf. Ik prijs me gelukkig met alle mensen om mij heen’. Ze geeft een prachtig feest voor haar familie en ik vraag naar het geheim van Tante Annie.

Hoe is Tante Annie zo gezond en zelfstandig 100 geworden?

Wim, achterneef (77): Tante Annie loopt elke dag nog een rondje over de Cuijp.

Angeline, achternicht (60): Tante Annie is een heel positief mens. Ze luistert naar andere mensen, en oordeelt nooit. Zij is heel gastvrij. Iedereen is welkom. Voor onze kinderen is ze de derde oma.

Corrie, achternicht (58): Tante Annie is altijd vrolijk. Ze heeft veel belangstelling voor anderen. Ze zorgt goed voor zichzelf en neemt af en toe een borreltje. Het gaat om niet wegzinken in de nare gebeurtenissen van vroeger, maar altijd goede herinneringen maken.

Sophie, achter achternichtje (24): Tante Annie is sociaal actief gebleven en ze kan met iedereen overweg. Ze heeft altijd mensen om haar heen.

Hendrik, buurman (81): Het zit in de familie en toch leeft ze al jaren op 1 nier. Ze gaat nooit naar de dokter. Je moet wel geluk hebben met je gezondheid. Als Tante Annie niet meer op haar eigen woont, dan is het over. Ze is een onafhankelijke vrouw.

Ton (61) en Jurria (56) (achterneef en vrouw): Tante Annie heeft een grote charisma en vrolijkheid van de Amsterdamse slag: alles komt zoals t is.

Claudia, verre familie (57): Tante Annie heeft altijd gezorgd voor kinderen en ze heeft een positieve kijk op de wereld. En zeg nou zelf, een man geeft toch wel stress.