Oorlog in mijn Buurt: Amsterdam Noord

OorloginmijnBuurt3

OorloginmijnBuurt2

OorloginmijnBuurt3

In Amsterdam Noord zijn de interviews weer begonnen. Basisschoolkinderen interviewen ouderen over de oorlog in hun buurt. Caro Bonink fotografeert deze interviews. Haar vader, zijn familie en schoonmoeder hebben ook in de oorlog in deze buurt gewoond. Dus krijgt Caro stukjes van haar eigen geschiedenis mee. Soms kent een van de ouderen haar familie en dan verneemt zij hoe haar familie vroeger leefden. De verhalen over de oorlog zijn indrukwekkend omdat ze over heel persoonlijke ervaringen gaan. Iets wat je niet leest in de geschiedenisboeken. Zo komen de verhalen heel dichtbij.

Veel verhalen zijn te lezen op de website van Oorlog in mijn Buurt. Ook zijn er boeken en onderzoeksschriften. Kijk voor meer informatie op www.oorloginmijnbuurt.nl

2 Comments On “Oorlog in mijn Buurt: Amsterdam Noord”

  1. De groente boer Bonik was heel bekent bij ons in Noort voor al in de oorlogs jaren.
    De St.Stephanus kerk heeft een grote rol gepeelt in de honger winter.Mijn broer was onder gedoken in de laatste jaren van de oorlog en Noort van Amsterdam was nog al aardig afgelegen dus hij voelde zijn eigen wat vrij en dit weet ik zeker( dat hoorde ik na de oorlog1940-1945)dat Bonik mijn broer de kerk en nog een paar andere voor de ondegrondse heeft gewerk.Bonik had een paard(Mies) en wagen en daar stond altijd een groot fat op de wagen en iedereen dacht dat er zuur kool in zat maar vaak transporte hij geweren maar zelfs na de oorlog daar werd nooit over gesproken.
    Ik hoop dat u wat van deze in formatie kan gebruiken.Take care. Anna Mol.

  2. Ach wat een mooi verhaal Anna. Heel blij mee. Dank u wel. lieve groet, Caro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *